Voting

Tervetuloa sivuilleni !


Blogia ei ole päivitetty aikoihin... Osasyynä se, että kuvamuisti on täynnä. Saatan avata uuden blogin uudella nimellä... tiedotan jos niin käy :) Siihen asti: Vanhoilla mennään blogin puolella - todellisuudessa riittäisi varmaan vuodeksi uutta esiteltävää :)


maanantai 4. huhtikuuta 2011

Maissinjyvätekniikkaa
Sillä nimellä tämä tekniikka vissiinkin kulkeepi... Ostin viikko sitten käsityömessuilta nämä tarvikkeet, neliön mallisen kanavapohjan kaltaisen verkon ja matonkuteita sekä hauskan vempeleen, jolla tätä tehdään. Oletteko te tehneet ?Voisi tietysti suunnitella jonkun kivan kuvion, mutta lähinnä opettelumielessä aloin tekemään tuollaisia pikku ruutuja. Aikas hauskaa tätä on tehdä, vähän on kyllä raskasta vedellä tuota matonkudetta pitkin poikin. Mutta kiva tekotapa, olenkin ennen miettinyt miten tätä pintaa oikein tehdään ja oli hauskaa kun törmäsin tähän.Työnteon jujuna siis on tälläisen alakuvan mallinen neulakoukku. En tiedä mikä sen oikea nimi on, mutta se on kuin pitkä virkkuukoukku, jonka toisessa päässä on parsinsilmä.
Kun joskus saan tämän työn valmiiksi, teen siitä ehkä normityynynpäällisen sijaan laukun :)
9 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tuotapa en ole kokeillut. Kivaa jälkeä näyttäisi syntyvän.

Jaana kirjoitti...

Ihan uusi tuttavuus minulle.

CherryKirsche kirjoitti...

Jos tähän oikein perehtyisi niin saisi kivoja kuvioita aikaiseksi. Näyttää olevan kyllä myynnissä valmispakettejakin, joissa joku kuvio on valmiiksi mietitty.

Paula kirjoitti...

Tämäpä on upea itselle taas uusi käsityömalli! Kiva saada uusia ideoita!

CherryKirsche kirjoitti...

Juu, Paula, hauska uusi (mulle myös) tekniikka :)

helrii kirjoitti...

Minä olen tehnyt tällä tekniikalla. Itse tunnen tämän tekniikan helmivirkkaus nimellä.

Nzqu kirjoitti...

Helmivirkkaus minullakin tuli mieleen, lienee siis sama asia. En ole kokeillut, mutta hauskalta näyttää!

Jokke kirjoitti...

Saisi kyllä matonkuteita varmaan hyvin kulutettua. Vaihtelua tavalliseen virkkaukseen.

CherryKirsche kirjoitti...

Ai sellanen on toinen nimi, Helrii ja Nzqu, okei, en ole koskaan kuullut, mutta enpä ollut tietoinen koko tekniikan teostakaan ennen, joten sinänsä ei mikään ihme :) Kaikkea uutta sitä maailmasta aina löytyykin :)

Totta, Jokke, tuohon voisi upottaa kaikki pitkät ja pätkät loput kuteet kun suunnittelisi mallin. Tai tekisi vaan, ilman suunnitelmaa. Sellasestakin tulis varmaan kiva.