Voting

Tervetuloa sivuilleni !


Blogia ei ole päivitetty aikoihin... Osasyynä se, että kuvamuisti on täynnä. Saatan avata uuden blogin uudella nimellä... tiedotan jos niin käy :) Siihen asti: Vanhoilla mennään blogin puolella - todellisuudessa riittäisi varmaan vuodeksi uutta esiteltävää :)


tiistai 12. lokakuuta 2010

Kesän lehdet jaloissani kaupungin tummassa illassa

Kävelin eilen illalla Aurajoen rantaa... Itse joki ei ollut kuvauksellisin mahdollinen lehtipeittoineen ja tummine vesineen, joten jätin sen rauhaan ja katselin mitä vierellä oli... Huomasin, että seisoin menneen kesän merkeissä, silloin uusissa ja tuoreissa vihreissä lehdissä. Joessa lehdet näyttivät roskalta, varpaitteni alla jotenkin kauniiltakin...
Vanhat kauniit talot ovat ihania ! Niissä on sellainen vanhanajan taika. Jos kuvittelee ja laittaa silmät kiinni voi kuulla hevosten kavioiden kopseen ja kärryjen kolinan, naisten vannehameiden kohinan ja sepän pajasta kantautuvan kilkkeen. Siihen tunnelmaan sopivat nämä talot. Onneksi niitä ei kaikkia ole hävitetty, ainakaan vielä...

Kumman talon ja parvekkeen te ottaisitte, kumpi on kauniimpi ja kutsuvampi ?
Yläkuvan arvokkaan kaunotattaren, jossa valo palaa ulkona kutsuvasti ja lämpimästi ?
Vaiko alakuvan vaalean ihanuuden, jossa sisällä palaa valo merkkinä siitä,
että sisällä on lämmin ?Kumpi valo siis merkitsee enemmän ? Kumpi on kotoisampi, suloisempi,
ja kumpaan tekisi mieli mennä itse sisälle ?

8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Pidän tuosta parvekkeesta, jossa asukas on salaperäisessä valossa kotosalla. Kauniit on palvekkeet ja lyhty ihana.

Ranu kirjoitti...

Ihastuin alemman parvekkeen kaiteeseen niin että sinne veisi tieni =)

Estetiina kirjoitti...

Todella kauniita kuvia!

Mä menisin tuohon taloon, jossa valot palavat sisällä.

CherryKirsche kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

En oikein tiedä itse kumpaan mieluiten menisin... toisaalta mukavaa, että ulkovalo toivottaa tervetulleeksi. Mutta sisällä on pimeää, ei tiedä mitä siellä odottaa.

Yleensäkin aina pimeällä talojen sisävalot tuntuvat ulkopäin kodikkailta ja lämpimiltä. Sikäli varmaan itsekin menisin tuohon vaaleaan taloon, jossa on sisällä valot.

Voiskos ajatella, että nuo talot ovat tässä vähän kuin ihmiset, joku on lämmin ulospäin mutta ei sisimmässään, toinen taas sisältäpäin vaikkei ulospäin siltä näytä...?!

Ranu kirjoitti...

Kylläpä rupesit syvälliseksi =) Itse toivoisin että omat tuikut palaa kuitenkin yhtälailla sisällä ja ulkona =D

CherryKirsche kirjoitti...

Niinpä... :) Mutta en voinut olla ajattelematta asiaa kun katsoin siellä pimeässä ulkona noita parvekkeita ja lamppuja... :)

Juu, paree pitää "omat valot päällä" kummassakin paikassa, tai ainakin pyrkiä... :)

Nzqu kirjoitti...

Hauskoja postauksia sulla, nyt vasta ehdin niitä lukemaan. :)

Sisävalo on kyllä kutsuvampi. Pimeä talo pimeässä, vain ulkovalon valaisema, on melkein aavemaisempi kuin ihan säkkipimeä.

Mun mielestä on ihanaa katsella taloihin sisälle ohi kulkiessa. Pimeällä näkyvät sisävalot oikein kutsuvat kurkkaamaan. Harmi, kun ihmiset pitävät niitä vehoja edessä. :)

CherryKirsche kirjoitti...

Juu, niin mustakin on kiva katella sisälle taloihin pimeässä. Eikä se ole eikä tarkoita mitään urkkimista ja kyyläämistä, vaan just sitä että ne valot kutsuvat katsomaan :)