Voting

Tervetuloa sivuilleni !


Blogia ei ole päivitetty aikoihin... Osasyynä se, että kuvamuisti on täynnä. Saatan avata uuden blogin uudella nimellä... tiedotan jos niin käy :) Siihen asti: Vanhoilla mennään blogin puolella - todellisuudessa riittäisi varmaan vuodeksi uutta esiteltävää :)


keskiviikko 1. joulukuuta 2010

...Mietteitä....

Joulun kosketus hento,
olo sohvalla rento...
Hey, se joulu tulee sit vähemmälläkin lennolla, muistakaa se :)

Ei kaikkea tarvitse tehdä itse, ei kaikkea tarvitse muistaa, ei kaikkea tarvitse ehtiä...

Eihän me olla mitään täydellisiä naisia kukaan - ainakaan minä en ole, enkä usko että kukaan teistäkään. Koska ei sellaisia ole olemassakaan. Paitsi elokuvissa. Jos niissäkään.

Tosin tuota yllä sanomaani en kyllä itsekään meinaa muistaa kaiken sen arjen koohotuksen keskellä... Siis sen normaalin. Joka ei liity jouluun mitenkään.

On paljon sellaista mihin ei voi itse vaikuttaa, mutta mikä pitää kuitenkin juuri itse tehdä.

Pitää ehtiä viedä lapsi päikkäriin klo 8, jotta ehtii puurolle.

On pakko hakea tiettyyn aikaan koska päikkäri menee kiinni.

On pakko tehdä töissä tietyt asiat tiettyinä päivinä, koska jos et tee,

aiheutuu niistä ehkä haittaa jollekulle muulle.

On pakko ostaa ruokaa lähinnä muille, vaikkei itselleen ehkä ostaisikaan.

On pakko maksaa sitä ja tätä sinne ja tänne...


Paljon kaikkea sellaista toisten ihmisten ja ympäristön, yhteiskunnan, luomaa painetta, mille itse et voi mitään. Vaikka kuinka hyväksyisit ettet ole täydellinen etkä ehdi ja muista aina kaikkea. Silti se pitää tehdä. Tai ainakin pitäisi. Ajallaan. Joskus tuntuu, että vaikka koettaakin ottaa rauhallisemmin, niin ei se onnistu... Vai onko kyse lopulta vaan siitä, että jos on muutoin kiirettä esimerkiksi pienten lasten kanssa, niin silloin ei saisi ottaa enää mitään muuta vouhotusta sotkemaan elämää, ei itselleen harrastuksia tai muita ylimääräisiä menoja. Mutta silloinkin tullaan sitten siihen, että luovut ihkaomista jutuistasi toisten hyväksi, onko sekään hyvä...


Aika hankala paketti tämä elämä joskus :)


Mutta jos kuitenkin koetetaan ottaa edes tämä joulunaika niin leppoisasti kuin suinkin ?! Jos ei ehdi tekemään itse joulukortteja, niin ostaa sitten Tiimarista. Tai jos ei ehdi ostaa edes, niin ei sitten lähetä ollenkaan. Ei se kaveruus siitä joulukortista kiinni ole.
Sama pätee joulun ruokiin tai perusteelliseen siivoukseen. Ei se ole maailman vakavin juttu jos ostat "äitien tekemää ruokaa" tai et ole lattiasta kattoon kotiasi jynssännyt. Eihän... :)5 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Juu, ei stressata. :) Mä en koskaan siivoa sen kummemmin jouluksi, muutenkin on hämärää ja ollaan paljon kynttilänvalossa niin ei pikkutahrat näy. :) Jouluruuat tehdään onneksi äidin ja siskon kanssa yhdessä enkä osta juuri lahjojakaan. Kortit ehkä teen, todennäköisesti viimeisenä iltana ennen lähetyspäivää, kuten ennenkin. :)

Postitan tänään sun ylläripaketin, yksi osoite vielä puuttuu mutta en ala odottelemaan kauempaa. Ensi viikolla siis postia tiedossa... :)

CherryKirsche kirjoitti...

Kuulostaa sellaselta järkeenkäyvältä joulusuunnitelmalta :) Ei sellasta liiallista höösäystä sitten...

No kiva juttu, innolla odotan pakettia :)

Heidi kirjoitti...

Mulla on yleensä paha tapa ruveta joulun aikaan hössöttämään. Nytkin on puolet joulukorteista tekemättä ja vasta pari joululahjaa valmiina, niin että kyllä tässä paniikkia pukkaa.
Joulusiivouksesta onneks luovuin jo useempi vuosi sitten. Tehdään ihan normaali viikkosiivous ja se saa riittää tänäkin vuonna.

En kyllä tiedä, miten tuosta hössötyksestä pääsis eroon. Oon yrittäny hokee ittelleni, että joulukortit vois edes joskus ostaa valmiina, mutta ei silti oo vielä luonto antanu periks...itseaiheutettua stressiä.

Ranu kirjoitti...

Onko siitä mukama niin kauan kun viimeksi kävin, ihania postauksia sivukaupalla =) Pontso oli ihana!

Mulla ei ole koskaan ollut joulusiivousta, teen sen mieluummin sitten joulun jälkeen. Esim kesällä =D Joskaan ei ole muutoinkaan tapana aiheuttaa itse itselleen kovin suurta stressiä..

Mulla rupeis lahjoitukset olemaan valmiita, laittaisitko osoittees niin pääsen postittelemaan?

CherryKirsche kirjoitti...

Heidi: Varmaan se jouluhössötys on osaksi perittyä, omat äidit ja isoäidit ovat puuhanneet ja leiponeet ja vaihtaneet verhoja ja kuuranneet lattioita... Mulla ainakin on sellaiset muistot. Eikä ne huonoja ole, ei sillä. Mutta toisaalta: vähemmälläkin tohinalla pärjää kyllä. Etenkin jos alkaa tuntumaan siltä, että asioista tulee stressiä, tekemättömät työt painaa päälle liikaa. Sitten ei olla enää sillä tiellä millä jouluna(kin) pitäisi olla :)

Ranu: Kiitoksia ponchon kehuista ja muusta :) Kuulostaa hyvältä, ettet ota turhaa stressiä. Kun sitä kuitenkin kaikille varmaan tulee jostain asioista ihan tilaamattakin :)

Ihanaa saada lahja :) Laitan osoitteen tulemaan. Mä en ole vielä miettinyt noita juttuja, mutta en ole unohtanut kuitenkaan.