Voting

Tervetuloa sivuilleni !


Blogia ei ole päivitetty aikoihin... Osasyynä se, että kuvamuisti on täynnä. Saatan avata uuden blogin uudella nimellä... tiedotan jos niin käy :) Siihen asti: Vanhoilla mennään blogin puolella - todellisuudessa riittäisi varmaan vuodeksi uutta esiteltävää :)


perjantai 7. tammikuuta 2011

Sormuspuuhastelua

Eilen oli koruilta :) Ensin virkkasin pienellä koukulla ja ohuella langalla sydämen, mutta se kaipasi jotain lisuketta, jotenka ompelin siihen helmiä. Halusin siitä sormuksen ja mietin että jotta mistä teen rinkulan, kaivelin varastojani ja tein ihan hauskan löydön ja ainakin itselleni uuden keksinnön...
Työkaverini (Kiitos P. !!!) on joskus antanut mulle vanhoja vöitään, jotka muutoin olisi heittänyt roskiin. Ovat olleet vaan varastossa ilman että olisin niistä mitään keksinyt, mutta nyt otin kapeista vöistä irti niitä lenksuja, minkä läpi vyön pää laitetaan, ja kappas keppanaa, olivat monet ihan valmiiksi sopivia sormukseksi. Siitä siis sain oivan sormusrinkulan - jos toisenkin.


Eräs toinen rinkula oli ihan täydellinen sormukseksi... Siinä oli tuollainen pieni laatta jo valmiina. Se ei olisi kaivannut yhtään mitään enää, mutta pakkohan mun oli jotain tällätä kuitenkin...

Pistin siis ketjua ja päihin killutinta... Tämä sormus siis on ihan käyttökelpoisuuden perikuva... ei ole hapsut tiellä missään, eivät jää kiinni, eivät mene poikki... :) Hmmmm...


Lisäksi puuhastelin vielä vähän lisää soveltaen ohjetta, joka oli virolaisessa Käsityö-lehdessä. Sivumennen sanottuna on muuten aika hyvä lehti, ensi selailulla ei välttämättä aukene ihan suoraan mitään ihmeellistä, mutta kun istuu rauhassa ja lukee ja katselee tarkemmin, niin siellähän on vaikka mitä kivaa. Nytkin ko lehdessä mm. hauska pallohihaisen puseron ohje ja kankainen leninki, jossa on neulotut hihat. Ja sitten tämä alla oleva juttu, jota kokeilin, nimittäin helmien ompelemista sileän kiven ympärille. Tuossa alla olevassa olen ommellut vain yhden kerroksen vasta, piti liimata alustaan vähän paremmin kiinni vielä. Pitää jatkaa ompelua :)

6 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Tosi hyvä idea noi vyölenksut! Mulla on muutama vanha vyö jemmassa, ne tulivat kirppikseltä yhden ihanan purkin kylkiäisinä. Täytyykin tarkastaa niiden lenksutilanne. :) Hienoja sormuksia olet tehnyt!

Tykkään myös virolaisesta Käsityö-lehdestä, siinä on oikeasti luettavaakin. Kiinnostavia historia- yms. juttuja. En vaan tykkää niiden turkisten käytöstä, jossain numerossa ainakin oli jotain turkissomisteita. Lehdessä on myös askartelu- tai puutyöjuttujakin, olen tainnut ostaa kaikki täällä ilmestyneet numerot. :)

mate kirjoitti...

Wau mikä keksintö vanhoista vöistä. Upeita! :D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi miten upea keksintö.Sormukset ovat todella hienoja.

CherryKirsche kirjoitti...

Juu, kiitti kaikille kommenteista :) Onko löytynyt sopivia lenksuja omista varastoistanne ?

Minäkään en tykkää noista turkisjutuista. Mutta hyvä kun on tekoturkikset keksitty. Vaikkei se poistakaan sitä, että niitä oikeita oikeasti monissa paikoissa käytetään. Mutta itse ei tarvitse käyttää, onhan sekin jo jotain.

Ranu kirjoitti...

Kiva idea noista lenksuista. Mulla olis ihan "oikeita" sormuspohjiakin mutten ole saanut niistä mitään aikaseksi. Kivan pienen koristeen olit virkannut, laitetaan hautomoon =)

CherryKirsche kirjoitti...

Pitäis vaan olla suuret varastot, jotta vois säilöä surutta kaikenlaista "roinaa" mitä vois joskus hyödyntää... :) Kuten nyt nuo vyöt...